Pistachio overnight oats!
SKŁADNIKI:
--------------
[porcje 2]
100 g płatków owsianych
2 łyżki nasion chia
2 łyżki syropu klonowego (w zależności od słodyczy)
4 łyżki masła pistacjowego (w tym celu zmiksuj pistacje, aż powstanie masło orzechowe)
250ml mleka migdałowego
1/2 łyżeczki matchy
50 g białej czekolady
2 łyżki posiekanych pistacji
PRZYGOTOWANIE:
------------------
W 2 filiżankach/szklankach wymieszaj płatki owsiane, nasiona chia, syrop klonowy, 2 łyżeczki masła pistacjowego, mleko i matchę, aż się połączą.
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki masła pistacjowego na środek płatków owsianych na górze.
Do każdej szklanki dodaj roztopioną białą czekoladę (tworzy czekoladową skorupę) a następnie posyp posiekanymi pistacjami.
Pozostawić do ostygnięcia na co najmniej 3 godziny lub na całą noc. Smacznego!
ENGLISH
INGREDIENTS:
---------------
[serves 2]
100g oats
2 tbsp chia seeds
2 tbsp maple (depending on sweetness)
4 tsp pistachio butter (to make this, blend pistachios until a nut butter forms)
250ml almond milk
1/2 tsp matcha
50g white chocolate
2 tbsp chopped pistachios
METHOD:
-----------------
In 2 cups/ glasses, mix the oats, chia seeds, maple syrup, 2 tsp pistachio butter, milk and matcha until combined.
Add the remaining 2 tsp pistachio butter to the middle of the oats at the top.
Add melted white chocolate to each glass, making a chocolate shell and then finish with the chopped pistachios.
Leave to chill for at least 3 hours, or overnight. Enjoy!
Ingredients
Directions
SKŁADNIKI:
--------------
[porcje 2]
100 g płatków owsianych
2 łyżki nasion chia
2 łyżki syropu klonowego (w zależności od słodyczy)
4 łyżki masła pistacjowego (w tym celu zmiksuj pistacje, aż powstanie masło orzechowe)
250ml mleka migdałowego
1/2 łyżeczki matchy
50 g białej czekolady
2 łyżki posiekanych pistacji
PRZYGOTOWANIE:
------------------
W 2 filiżankach/szklankach wymieszaj płatki owsiane, nasiona chia, syrop klonowy, 2 łyżeczki masła pistacjowego, mleko i matchę, aż się połączą.
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki masła pistacjowego na środek płatków owsianych na górze.
Do każdej szklanki dodaj roztopioną białą czekoladę (tworzy czekoladową skorupę) a następnie posyp posiekanymi pistacjami.
Pozostawić do ostygnięcia na co najmniej 3 godziny lub na całą noc. Smacznego!
ENGLISH
INGREDIENTS:
---------------
[serves 2]
100g oats
2 tbsp chia seeds
2 tbsp maple (depending on sweetness)
4 tsp pistachio butter (to make this, blend pistachios until a nut butter forms)
250ml almond milk
1/2 tsp matcha
50g white chocolate
2 tbsp chopped pistachios
METHOD:
-----------------
In 2 cups/ glasses, mix the oats, chia seeds, maple syrup, 2 tsp pistachio butter, milk and matcha until combined.
Add the remaining 2 tsp pistachio butter to the middle of the oats at the top.
Add melted white chocolate to each glass, making a chocolate shell and then finish with the chopped pistachios.
Leave to chill for at least 3 hours, or overnight. Enjoy!