Beetroot and millet cutlets
SKŁADNIKI:
-----------
4 duże buraki (można użyć kupnych, już ugotowanych)
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
2 garście pietruszki (siekana)
garść nasion słonecznika (uprażonych)
garść sezamu
1 cebulka zmielona (najlepiej czerwona)
2 ząbki czosnku
2 łyżki mąki
4 łyżki bułki tartej
Jajko
sól, pieprz do smaku
Sposób wykonania
-------------------
1. Kaszę płuczemy dobrze wrzątkiem i gotujemy do miękkości.
2. Buraki ścieramy na tarce
3. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę drobno siekamy. Słonecznik i sezam prażymy na suchej patelni.
4. Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy jajko i w zależności od konsystencji dodajemy więcej mąki lub bułki tartej.
5. Formujemy dłonią owalne kotleciki. Delikatnie spłaszczany dłonią. Smażymy na patelni z jednej i drugiej strony.
Smakuja świetnie z pieczonymi ziemniakami, jako wegeburgy, czy dodatek do sałatki.
ENGLISH
INGREDIENTS:
---------------
4 large beets (you can buy and use already cooked ones)
1 cup of cooked millet
2 handfuls of parsley (chopped)
a handful of sunflower seeds (roasted)
a handful of sesame seeds
1 onion, ground (preferably red)
2 cloves of garlic
2 tablespoons of flour
4 tablespoons of breadcrumbs
Egg
salt and pepper to taste
PREPERATION:
---------------------
1. Rinse the groats well with boiling water and cook until tender.
2. Grate the beets
3. Squeeze the garlic through the press. Chop the onion finely. Roast the sunflower and sesame seeds in a dry frying pan.
4. Mix all ingredients in a bowl, add the egg and, depending on the consistency, add more flour or breadcrumbs.
5. Use your hand to form oval cutlets. Gently flatten with the palm of your hand. We fry in a pan on both sides.
It tastes great with baked potatoes, as veggie burgers, or as an addition to salads.
Ingredients
Directions
SKŁADNIKI:
-----------
4 duże buraki (można użyć kupnych, już ugotowanych)
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
2 garście pietruszki (siekana)
garść nasion słonecznika (uprażonych)
garść sezamu
1 cebulka zmielona (najlepiej czerwona)
2 ząbki czosnku
2 łyżki mąki
4 łyżki bułki tartej
Jajko
sól, pieprz do smaku
Sposób wykonania
-------------------
1. Kaszę płuczemy dobrze wrzątkiem i gotujemy do miękkości.
2. Buraki ścieramy na tarce
3. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę drobno siekamy. Słonecznik i sezam prażymy na suchej patelni.
4. Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy jajko i w zależności od konsystencji dodajemy więcej mąki lub bułki tartej.
5. Formujemy dłonią owalne kotleciki. Delikatnie spłaszczany dłonią. Smażymy na patelni z jednej i drugiej strony.
Smakuja świetnie z pieczonymi ziemniakami, jako wegeburgy, czy dodatek do sałatki.
ENGLISH
INGREDIENTS:
---------------
4 large beets (you can buy and use already cooked ones)
1 cup of cooked millet
2 handfuls of parsley (chopped)
a handful of sunflower seeds (roasted)
a handful of sesame seeds
1 onion, ground (preferably red)
2 cloves of garlic
2 tablespoons of flour
4 tablespoons of breadcrumbs
Egg
salt and pepper to taste
PREPERATION:
---------------------
1. Rinse the groats well with boiling water and cook until tender.
2. Grate the beets
3. Squeeze the garlic through the press. Chop the onion finely. Roast the sunflower and sesame seeds in a dry frying pan.
4. Mix all ingredients in a bowl, add the egg and, depending on the consistency, add more flour or breadcrumbs.
5. Use your hand to form oval cutlets. Gently flatten with the palm of your hand. We fry in a pan on both sides.
It tastes great with baked potatoes, as veggie burgers, or as an addition to salads.