Kotlety z buraka i kaszy jaglanej


/ Tuesday, July 19th, 2022
Rating

Beetroot and bulgur cutlets

Share
Yields1 Serving
1

SKŁADNIKI:
3 duże buraki (ja użyłam ugotowanych z Lidla)
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (1/2 szklanki surowej kaszy)
garść nasion słonecznika (uprażonych na suchej patelni)
2 garście pietruszki (siekana)
1 cebulka (najlepiej czerwona)
3 ząbki czosnku
2 łyżki mąki
4 łyżki bułki tartej
Jajko
sól, pieprz do smaku

Sposób wykonania
1. Kaszę płuczemy dobrze wrzątkiem i gotujemy do miękkości.
2. Buraki ścieramy na tarce
3. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę drobno siekamy. Słonecznik prażymy na suchej patelni.
4. Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy jajko i w zależności od konsystencji dodajemy więcej mąki lub bułki tartej.
5. Formujemy dłonią owalne kotleciki. Delikatnie spłaszczany dłonią. Smazymy na patelni z jednej i drugiej strony. Opcjonalnie mozna piec w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku ok. 30 minut.

Smakuja świetnie z pieczonymi ziemniakami, jako wegeburgy, czy dodatek do sałatki.

2

ENGLISH

INGREDIENTS:
3 large beets (I used cooked from Lidl)
1 cup of cooked millet (1/2 cup of raw groats)
A handful of sunflower seeds (toasted in a dry frying pan)
2 handfuls of parsley (chopped)
1 onion (preferably red)
3 cloves of garlic
2 tablespoons of flour
4 tablespoons of breadcrumbs
Egg
salt and pepper to taste

Manner of execution
1. Rinse the groats well with boiling water and cook until tender.
2. Grate the beets
3. Squeeze the garlic through the press. Chop the onion finely. Roast the sunflower seeds in a dry frying pan.
4. Mix all ingredients in a bowl, add the egg and, depending on the consistency, add more flour or breadcrumbs.
5. Use your hand to form oval cutlets. Gently flatten with the palm of your hand. We fry in a pan on both sides. Optionally, you can bake in an oven preheated to 200 degrees C for about 30 minutes.

It tastes great with baked potatoes, as vegeburges, or as an addition to salads.

Ingredients

Directions

1

SKŁADNIKI:
3 duże buraki (ja użyłam ugotowanych z Lidla)
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (1/2 szklanki surowej kaszy)
garść nasion słonecznika (uprażonych na suchej patelni)
2 garście pietruszki (siekana)
1 cebulka (najlepiej czerwona)
3 ząbki czosnku
2 łyżki mąki
4 łyżki bułki tartej
Jajko
sól, pieprz do smaku

Sposób wykonania
1. Kaszę płuczemy dobrze wrzątkiem i gotujemy do miękkości.
2. Buraki ścieramy na tarce
3. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę drobno siekamy. Słonecznik prażymy na suchej patelni.
4. Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy jajko i w zależności od konsystencji dodajemy więcej mąki lub bułki tartej.
5. Formujemy dłonią owalne kotleciki. Delikatnie spłaszczany dłonią. Smazymy na patelni z jednej i drugiej strony. Opcjonalnie mozna piec w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku ok. 30 minut.

Smakuja świetnie z pieczonymi ziemniakami, jako wegeburgy, czy dodatek do sałatki.

2

ENGLISH

INGREDIENTS:
3 large beets (I used cooked from Lidl)
1 cup of cooked millet (1/2 cup of raw groats)
A handful of sunflower seeds (toasted in a dry frying pan)
2 handfuls of parsley (chopped)
1 onion (preferably red)
3 cloves of garlic
2 tablespoons of flour
4 tablespoons of breadcrumbs
Egg
salt and pepper to taste

Manner of execution
1. Rinse the groats well with boiling water and cook until tender.
2. Grate the beets
3. Squeeze the garlic through the press. Chop the onion finely. Roast the sunflower seeds in a dry frying pan.
4. Mix all ingredients in a bowl, add the egg and, depending on the consistency, add more flour or breadcrumbs.
5. Use your hand to form oval cutlets. Gently flatten with the palm of your hand. We fry in a pan on both sides. Optionally, you can bake in an oven preheated to 200 degrees C for about 30 minutes.

It tastes great with baked potatoes, as vegeburges, or as an addition to salads.

Kotlety z buraka i kaszy jaglanej