Lentil and millet cutlets
Bardzo prosty przepis na pyszne wegetariańskie kotlety z soczewicy i kaszy jaglanej
SKŁADNIKI
-----------
1 szklanka soczewicy
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 cebula
1 zabek czosnku
2 garście pietruszki (siekana)
garść nasion słonecznika (uprażonych na suchej patelni)
Bułki tarta
Jajko
sól, pieprz do smaku
Opcjonalnie inne przyprawy które lubicie
Sposób wykonania
-------------------
1. Soczewicy płuczemy dobrze i gotujemy do miękkości.
2. Kaszę płuczemy dobrze wrzątkiem i gotujemy do miękkości.
3. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę drobno siekamy. Pietruszki siekanmy. Słonecznik prażymy na suchej patelni.
4. Wszystkie składniki mieszamy w misce, solimy i pieprzymy, dodajemy jajko.
5. Formujemy dłonią owalne kotleciki. Optaczamy je na koniec w bułce tartej. Delikatnie spłaszczany dłonią. Smazymy na patelni z jednej i drugiej strony.
Smakują świetnie z pieczonymi ziemniakami, jako wegeburgy, czy dodatek do sałatki.
ENGLISH
A very simple recipe for delicious vegetarian lentil and millet cutlets
INGREDIENTS
-----------
1 cup of lentils
1 cup of cooked millet
1 onion
1 clove of garlic
2 handfuls of parsley (chopped)
a handful of sunflower seeds (toasted in a dry frying pan)
Bread crumbs
Egg
salt and pepper to taste
Optionally, other spices you like
PREPERATION
--------------
1. Rinse the lentils well and cook until tender.
2. Rinse the groats well with boiling water and cook until tender.
3. Squeeze the garlic through the press. Chop the onion finely. Chop parsley. Roast the sunflower seeds in a dry frying pan.
4. Mix all ingredients in a bowl, add salt and pepper, and add the egg.
5. Use your hand to form oval cutlets. Finally, we cover them in breadcrumbs. Gently flatten with the palm of your hand. We fry in a pan on both sides.
It tastes great with baked potatoes, as veggie burgers, or as an addition to salads.
Ingredients
Directions
Bardzo prosty przepis na pyszne wegetariańskie kotlety z soczewicy i kaszy jaglanej
SKŁADNIKI
-----------
1 szklanka soczewicy
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 cebula
1 zabek czosnku
2 garście pietruszki (siekana)
garść nasion słonecznika (uprażonych na suchej patelni)
Bułki tarta
Jajko
sól, pieprz do smaku
Opcjonalnie inne przyprawy które lubicie
Sposób wykonania
-------------------
1. Soczewicy płuczemy dobrze i gotujemy do miękkości.
2. Kaszę płuczemy dobrze wrzątkiem i gotujemy do miękkości.
3. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę drobno siekamy. Pietruszki siekanmy. Słonecznik prażymy na suchej patelni.
4. Wszystkie składniki mieszamy w misce, solimy i pieprzymy, dodajemy jajko.
5. Formujemy dłonią owalne kotleciki. Optaczamy je na koniec w bułce tartej. Delikatnie spłaszczany dłonią. Smazymy na patelni z jednej i drugiej strony.
Smakują świetnie z pieczonymi ziemniakami, jako wegeburgy, czy dodatek do sałatki.
ENGLISH
A very simple recipe for delicious vegetarian lentil and millet cutlets
INGREDIENTS
-----------
1 cup of lentils
1 cup of cooked millet
1 onion
1 clove of garlic
2 handfuls of parsley (chopped)
a handful of sunflower seeds (toasted in a dry frying pan)
Bread crumbs
Egg
salt and pepper to taste
Optionally, other spices you like
PREPERATION
--------------
1. Rinse the lentils well and cook until tender.
2. Rinse the groats well with boiling water and cook until tender.
3. Squeeze the garlic through the press. Chop the onion finely. Chop parsley. Roast the sunflower seeds in a dry frying pan.
4. Mix all ingredients in a bowl, add salt and pepper, and add the egg.
5. Use your hand to form oval cutlets. Finally, we cover them in breadcrumbs. Gently flatten with the palm of your hand. We fry in a pan on both sides.
It tastes great with baked potatoes, as veggie burgers, or as an addition to salads.